A nő

  • 0-18 (családi háttér, domináns szülők, fejlődő egyéniség)
  • 18-35 (kialakult énkép, vágyakozás a jobbra, tettre kész állapot)
  • 35-50 (családtervezés, egyéni érdekek háttérbe szorulása, elbizonytalanodás)
  • 50-100 (új kihívások, egyéni vágyak beteljesítése, egy új generáció boldog jövőépítése)

Kihívások:
A nők hajlamosak több szerepet tökéletesen eljátszani. Megfelelni minden téren, minden időben, minden embernek: óriási kihívás… de nem lehetetlen! A bátorító szavak plusz energiát adnak, de figyeljünk időben az intő jelzésekre. Nem kell mindenáron eljátszanunk a „dívát”, ha nem esik jól nekünk. Ne kövessük az esztelen trendeket, magunkkal maradjunk harmóniában! Ha találunk „büszkeség pontokat” életünkben, merjük hangoztatni őket!

Tapasztalatok:
Tanuljunk meg örülni az életnek! Elég egy pillanat, hogy ráébredjünk saját egészségünkre, környezetünk belénk vetett hitére, éhes életigenlésünkre. Végre magunkkal foglalkozhatunk, hosszú és boldog életünkhöz kapaszkodókat keresünk. Baráti kapcsolatok, sportközösségek, utazásimádók egy közös cél érdekében óriási energiákat képesek mobilizálni. A nő teremteni képes, de egy világot is összetör, ha nem kap elég elismerést.

Megpróbáltatások:
Nem hiszem, hogy valaha lesz egyenjogúság a nemek között. A nemek közti tiszteletben hiszek és a feladatok helyes felosztásában. Más agyi szerkezettel és genetikai dominanciával bírnak a férfiak és a nők. Fölösleges harcolni, ha békében is lehet élni. Az okos nő tudja, hogy mit ér, és nem hangoztatja értékeit, de használja rejtett intuícióit. Ettől lesz több és titokzatosabb.

Lelki sérülések:
Néha muszáj páncélt használni, de célszerű időben felismerni a „támadót”. Hormonális változásaink természetes velejárói életkorunknak, sérülékenyekké tesznek és elgyengíthetnek. Ha ismerjük a hátteret, könnyebben vészeljük át a kritikus időszakot.

Midlife.hu