Aroma és Fitoterápia

Orvosi diplomához NEM kötött természetgyógyászati tevékenységek közé tartozik a FITO- és AROMATERÁPIA. Ez nem más, mint a természetben található gyógynövények gyógyászati célú alkalmazása (pl. teák formájában), és az illóolajtartalmú növények gyógyhatásainak kiaknázása (pl. aromafürdők, párologtatók).

A stresszkezelésben leggyakrabban használt 4 gyógynövény:
– citromfű, orbáncfű, komló, macskagyökér.
Sokan előszeretettel alkalmazzák még a levendulát, a golgotavirágot, esetleg a kamillát. Ezeket lehet gyógyteaként fogyasztani, de kiváló altató lehet egy levendulavirággal megtöltött kispárna is. Mindig is érdekeltek a gyógynövények, azok hatásmechanizmusa – ezért amikor az orvosi egyetem elvégzését követően a Gyógyszertani Intézetbe kerültem kutatóorvosként, akkor alkalmam nyílt a szintetikusan előállított gyógyszerek természetbeli megfelelőjének felkutatására. Szívesen beszéltem az orvostanhallgatóknak arról, hogy nagyanyáink idején mikor és milyen növényt kellett szedni, hogy a “rontást el lehessen űzni”.
Mára ismét fellángolt az érdeklődés a természetben található gyógynövények iránt, melyek kevés mellékhatással, de annál természetesebb hatással bírnak. Ma már abban segítek, hogy mindenki megtalálhassa a neki megfelelő stresszoldó szert. Ha felkeltettem érdeklődését, forduljon hozzám bizalommal!

Midlife.hu