Az anya

  • Szituációk anyaként bizonyos helyzetekben

Gondoskodni csodálatos dolog, hálásak lehetünk az élet lehetőségének, hogy ezt megtehetjük. A gyerekek felcseperednek, velük kapcsolatos feladataink megváltoznak, férjünk sem olyan érdeklődő már, mint sok-sok évvel ezelőtt. Sokszor magunkat is nehéz elviselni, helyesen viselkedni és ennek felismerése további belső feszültséget szül. Anyaszerepünk megmarad, de háttérbe szorul. Hagyjuk kibontakozni környezetünket, figyeljük meg, hogy milyen mintákat adtunk át. Még nem késő változtatni, változni! Türelem és bölcsesség a legfőbb erény ebben az időszakban.

  • Megpróbáltatások

Helytállni anyaként, a munkában és visszatérni női szerepeinkhez? Kinek tűnik ez könnyű feladatnak? Csak az érti a kérdés lényegét, aki a mindennapokban megéli ezt a helyzetet. Jó dolog kibeszélni a nehézségeinket, értő fülekre találhatunk, ha hasonló élethelyzetben lévővel beszélgethetünk.

  • Megoldások

Álljunk meg egy pillanatra, rakjunk fontossági sorrendet feladataink között és osszuk be jól az időnket! Egy átgondolt és struktúrált életben könnyebben eligazodunk, jobban érezhetjük magunkat. Érdemes mintákat keresnünk, sok erőt meríthetünk a pozitív példákból!

  • Felelősség és kihívások

Sosem szűnünk meg anyának lenni és a felelősségtudatos szülő 24 órás műszakot választ. Ezt a kezdeteknél is érdemes tudatosítanunk, bár felnőhetünk a feladathoz útközben is. A csoda a folyamatban van, egy értékes és boldog gyermek számunkra a legnagyobb dicsőség. Találjunk önmagunknak olyan „szelepeket”, amikor felfrissíthetjük elménket, megedzhetjük testünket-lelkünket! Utána könnyebben megküzdünk a problémáikkal.

  • Realitások és tér anyaként

A jó kezdet, az átgondolt életszituációk nagyobb valószínűséggel vezetnek belső békéhez. Nem lehet mindenre előre felkészülni, de szeretettel sok mindent el lehet fogadni. Kevés az aranyszabály, sok a kérdés, szerencse, hogy vannak anyatársak, akik velünk együtt haladnak az úton. Beszéljünk, merjük kinyitni szívünket!

Midlife.hu