Titok

Jól akarod érezni magad a bőrödben?

Az én életem egy példa. A jó példa bátorít, erőt ad.

Bátran, erősen messzire lehet jutni.

Ha gondolod, Te is próbáld ki!

Dr. Nagy Ágnes vagyok.

1. Orvos. 2. Családanya. 3. Nő.

A sorrend tetszés szerint, külső igényeknek megfelelően változtatható.

Ahhoz, hogy életemet a fenti három szerepben egészségben és boldogan éljem, rá kellett jönnöm, hogy ehhez további három dolog egyidejű ápolása szükséges. Ezek a következők:

1. Test. 2. Szellem. 3. Lélek.

A holisztika törvényét követve, a fentiek egységére törekszem. A sorrend itt is bármikor, a saját igényeimnek megfelelően változtatható. Mindig az adott élethelyzet határozza meg, hogy az arányok miként változzanak. A lényeg, hogy mindhárom szinten teljesítenem kellett ahhoz, hogy jól érezzem magamat.

Ma már bátran mondhatom, hogy “köszönöm, jól érzem magam a bőrömben”. Azt is bátran állíthatom, hogy boldog vagyok. Négy gyermekkel és egy szerető férjjel a hátam mögött mindez talán könnyűnek tűnik. Ám ez a csodálatos érzés véletlenül, szép lassan alakult ki bennem. Eleinte ösztönösen, később tudatosan tettem azért, hogy a fenti hármas egység megvalósuljon. Vallom, hogy ha önmagam testi-lelki-szellemi harmóniában élek, akkor a körülöttem élőknek tükröt mutatva ők is harmóniába kerülnek önmagukkal és a környezetükkel. A gyermekeimnek egy erős, egészséges anyára van szükségük. Nem tehetem meg, hogy elhanyagolom az egészségemet!

A képlet egyszerű: ha én rendben vagyok, ők is rendben vannak. Ez az orvosi és anyai tapasztalatom és kötelességemnek érzem, hogy egészségemet megőrizzem, és a betegségeket így megelőzzem. Ezért mindenkit arra buzdítok, hogy: döntsön és változtasson, ismerje fel időben az egészségét veszélyeztető jeleket! Előzzük meg együtt a betegséget!


Nos, az én titkom ennyi!

Egyszerű, mindenki számára adott a lehetőség. Az, hogy élünk-e vele, csak tőlünk függ. Közérzetem naponta visszaigazol, hogy a holisztikus egység (test-szellem-lélek harmónikus egysége) – amiről manapság oly sokat és sokféleképpen írnak – tökéletesen megvalósítható. Sokat számít a jó szervezés, de erre gyermekeim és az élet megtanított.

Szívesen megosztom tapasztalataimat azokkal, akik nem csak tőlem várják a csodagyógyszert, hanem velem együtt megkeresik a saját, személyre szabott, önként választott gyógyszerüket.

Ha változtatni akarunk, akkor ki kell tűznünk magunk elé az új célt! Nem elég elhatározni valamit, a tervek mellé azonnali tettek is szükségesek!

P.Coelho szerint: “Cselekedj! Akkor nem ellenséged, hanem szövetségesed lesz az idő.”

Mindenki előtt több út áll. Rajtad múlik, hogy mit választasz.

Az úton elindulva találkozhatsz útjelző táblákkal, melyek az útkereszteződésekben a segítségedre lesznek, de lehet, hogy elbizonytalanítanak. Tudnod kell, hogy hová tartasz!

 Egyre azonban vigyázz! A célt sosem szabad összetéveszteni az útjelző táblával!

Midlife.hu